Microsoft har ikke oppdatert Windows XP siden 2014, men frykten for en verdensomspennende skadevareepidemi får selskapet til å gjøre endringer i sikkerheten til det gamle operativsystemet igjen.

Windows XP sikkerhet

Windows XP er ikke oppdatert siden 2014, men frykt for angrep får Microsoft til å oppdatere XP igjen.

Virusfrykt: Microsoft oppdaterer pc-er med Windows XP igjen

Microsoft har ikke oppdatert Windows XP siden 2014, men frykten for en verdensomspennende skadevareepidemi får selskapet til å gjøre endringer i sikkerheten til det gamle operativsystemet igjen.

Det er mer enn fem år siden vi her i Komputer for alle begynte å fraråde leserne å bruke pc-er med Windows XP.

I april 2014 sluttet nemlig Microsoft å oppdatere det gamle operativsystemet, og det betyr at pc-er med Windows XP ikke er sikret mot nyere skadevareangrep.

Derfor er det overraskende at Microsoft oppdaterer et operativsystem de for lengst har lagt i graven.

Frykter epidemi av utpressingsvirus

Årsaken er at Microsoft frykter en epidemi av utpressingsvirus, likt det vi så med ormen Wannacry som infiserte millioner av pc-er over hele verden.

Skadevaren formerte seg raskt og fant også veien til mange av våre leseres maskiner. Resultatet var krypterte filer som bare kunne låses opp ved å betale et større beløp til en anonym bitcoin-konto.

Les hvorfor Wannacry-angrepet var så farlig

Last ned oppdateringen til Windows XP nå

Den nye trusselen, som ennå ikke er sett, kan utnytte en sikkerhetsfeil i Windows XP, Windows 7 og Windows Server. Men har du Windows 7 eller Server-utgaven, mottar pc-en automatisk en sikkerhetsoppdatering via Windows Update.

Har du derimot Windows XP, blir ikke pc-en oppdatert automatisk. I stedet må du last ned oppdateringen fra koblingen du finner under her, og installere den på maskinen selv.

Deretter vil du være beskyttet mot den nye trusselen. Vi anbefaler likevel at du unngår å bruke pc-er med Windows XP på nettet, ettersom operativsystemet ikke har fått andre oppdateringer i løpet av de siste fem årene.

> Last ned oppdateringen til Windows XP fra Microsoft her.